Discover Kohtao
Image default
Recreation / Travel

Accommodaties in Sofia, Bulgarije

Er zijn erg veel hotels in Sofia te boeken. Ook kun je er veel andere soorten accommodaties vinden. Deze kun je boeken in verschillende prijsklassen en op verschillende plekken in de stad. Zo kun je een goedkope overnachting in Sofia boeken midden in het centrum in een driesterrenhotel. Ook kun je net buiten het centrum verblijven in bijvoorbeeld het wereldberoemde Hilton Hotel. Waar vind je goedkope hotels en waar kun je deze het beste boeken en vergelijken?

Luxe tot minder luxe

Je hebt volop keus in deze prachtige Europese hoofdstad van Bulgarije. De prijzen verschillen soms wel heel erg veel. Zo betaal je voor een luxe hotel van vier of vijf sterren bijna hetzelfde als een gelijk hotel buiten het centrum in andere duurdere Europese steden. Voordeel is dat deze duurdere ketens in Sofia wel midden in de stad liggen.

De minder luxe hotels zijn eigenlijk nog best wel luxe. Voor een citytrip of stedentrip naar Sofia heb je eigenlijk niet zoveel luxe nodig. Als je op zoek bent naar een hotelkamer met daarin gewoon een bad, bed, douche, toilet en wat kleine extra’s, dan kun je voor onder de 10 tot 15 euro per nacht per kamer prima een hotel vinden. Je zit dan gewoon midden in het centrum van de stad.

Leuke wijken voor hotels in Sofia

Er zijn een aantal leuke wijken in Sofia te vinden met mooie hotels en appartementen. De absolute aanrader blijft natuurlijk midden in het centrum. Vandaar dat deze op nummer één staat.

  • Midden in het centrum, dichtbij de mooiste bezienswaardigheden.
  • De wijk Boyana. Leuk om de Boyanakerk te bezichtigen en voor wandelingen (lees: flinke klim) door het Vitoshagebergte.
  • Dichtbij Sofia Airport. Dit is vooral handig als je maar kort in de stad verblijft voor bijvoorbeeld zaken.

Waar boek je dit?

Hotels kun je veilig en vertrouwd boeken bij bijvoorbeeld Booking, maar ook direct bij de aanbieder zelf. Ons advies: Vergelijk goed alle aanbieders en mail eventueel het hotel direct om een leuke prijs af te spreken.

 

https://www.outdoornow.nl/reizen-en-kamperen/

Related Posts

Spelen op jouw feest

Scooter kopen Nieuwegein

Vakantiehuisje in Otterlo