Discover-kohtao

Explanimation laten maken

Explanimation laten maken

Een animatie is de ideale investering voor een onderneming. Hier zijn ontelbaar veel redenen voor te benoemen, hier gaan we straks naar kijken. Eerst zullen we moeten kijken wat een animatie nu precies inhoudt. Een animatie is eigenlijk niets anders dan een tekenfilmpje. Vaak wordt er getracht om iets over te brengen bij de mensen thuis. Dit kan echt gaan over van alles, het is geheel verschillend van wat je doel nu is. Zo kun je bijvoorbeeld een bericht sturen voor binnen in je bedrijf, of je kunt een video maken voor om een bepaald product aan te bieden. Dat is dan ook gelijk zo leuk aan het filmpje, het is overal geschikt voor. Met een normaal filmpje is dit ook mogelijk, maar deze zijn niet zo leuk om te zien.

Het is dus een goede optie om te kiezen voor een animatie. De grootste reden om voor een animatie te kiezen is dat de boodschap echt goed zal blijven hangen bij de kijker. Maar hoe kan dit dan? Is dit niet mogelijk bij de normale reclame? Normale filmpjes zijn elke dag al op tv, hierdoor heeft ons brein zichzelf aangeleerd om dit niet op te nemen. Wat je hiermee krijgt is dat er informatie niet over zal komen op de kijker . Dit is natuurlijk niet de bedoeling als je net probeert om een boodschap te brengen aan de mensen. Een animatie zie je weer niet zo vaak. Hierdoor bekijkt je brein het filmpje met veel meer concentratie. Het gevolg is dan ook dat de informatie goed zal blijven hangen. Dit is natuurlijk niet het enige pluspunt van het filmpje. Het kan je namelijk ook aanzienlijk veel tijd en moeite besparen, ook nog eens aardig wat geld. Als je zelf probeert om een animatie te monteren dan zal dit vrij langzaam gaan. Je weet niet echt hoe het moet en alles gaat net niet zoals je gedacht zou hebben. Een animatiebedrijf kan het dan ook veel makkelijker, zij kunnen het dan ook veel beter doen dan jij. Daarnaast is er voor een animatie een klein groepje mensen nodig, de totale kosten zijn dus veel lager dan normaal. En het is natuurlijk gewoon tof om een animatie te hebben, toch net speciaal voor je bedrijf.

Hoe zit het dan met het proces achter de animatie? De eerste stap zal het maken van het script zij. Deze speelt een belangrijke rol, alles gaat hiervan af hangen. In het script staat de tekst of boodschap die je wilt vertellen. Je kunt natuurlijk zelf ook nog tips geven als je dit wilt. Het team van de animatiestudio zal aan de hand van het script een storyboard gaan maken. Dit heb je vast wel eens een keer gezien. Het is eigenlijk een gewoon een tekening, waarbij het filmpje in grote lijnen wordt gemaakt Wanneer ze dit gemaakt hebben moet de voice over worden gezocht. Als dit allemaal af is dan kun je de animatie in gebruik gaan nemen.

Er zijn een aantal tips die we jou mee kunnen geven wanneer je kiest voor het laten maken van een animatie. Het is ten eerste belangrijk dat je wel even goed kijkt naar de studio. Je moet dan gaan kijken naar eerdere projecten die ze hebben gehad en naar de beoordelingen die gegeven zijn. Aan de hand van de vorige projecten zal je het bedrijf leren kennen, daarnaast kan je zien of je er mee klikt. Wat ook een handige tip is, is dat je naar je budget kijkt. Een animatie is echt een investering, ook niet altijd een kleine. Een animatie brengt dus heel erg veel voordelen met zich mee. Je zorgt ervoor dat je echt mee zal gaan met de tijd. Zie het dus als investering laat er een maken, het is echt een tof idee om er een te laten maken.

https://donkermedia.nl/explanimation/